Vælg en side

Lejekontrakt værktøjet

Skal du lave en lejekontrakt? Så brug vores værktøj og udfyld typeformularen online fremfor i hånden. Du får ydermere gode tips herunder i forbindelse med udarbejdelsen.

Når du er færdig, så trykker du blot “Download”, hvorefter du gratis får din lejekontrakt. Så bliver det ikke nemmere.

Lejekontraktsværktøjet

Udfyld lejekontrakten herunder

Udfyld lejekontrakten direkte på websitet og brug informationerne i siden.

Læs om hvert punkt i venstre side og bliv klogere på hvad der skal stå i de enkelte felter, hvad du bør overveje og meget mere.

Punk 1-2: Simpel information.
Punkt 3: Huslejeniveauet er et svært område og det kan være en god ide at søge juridisk rådgivning for at fastslå et lejeniveau.

Viden

10 gode råd til lejekontrakten

Læs vores 10 gode råd til udarbejdelse af lejekontrakten. Du får en bedre forståelse, hvis du ved hvad der er vigtigt, inden du laver lejekontrakten.

Leder du derimod efter tips til at tvinge så meget ud af din nye lejer som muligt, så er du kommet til det forkerte sted. Hos Juridisk-IT ønsker vi at skabe fair vilkår mellem udlejer og lejer, således ingen af parterne føler sig snydt.

Du helgarderer dig selv og din lejer ved at have en overskuelig og simpel lejekontrakt. Hvis lejeren forstår vilkårene og lejeforholdet fungerer, så vil lejeren sjældendt søge juridisk rådgivning.
Er lejekontrakten kompliceret og med vanskelige skrivelser, så vil lejeren ofte søge hjælp for at forstå situationen.

1 – Brug den rigtige typeformular

Brug den godkendte typeformular, og lav ikke ændringer i den.

Du må ikke oversætte typeformularer eller fjerne et afsnit. Sådanne ændringer gør, at det ikke længere er en typeformular godkendt af det offentlige, men derimod din egen. Du kan sågar risikere, at den fortsat minder så meget om typeformularen, at den vurderes som vildledende for lejeren.

Brug derfor altid den korrekte typeformular, som efter den 1. juli 2015 er typeformular A, 9. Udgave til beboelse.

2 – Oplys det korrekte areal

Tror du, at lejemålet er 52m2 og den rent faktisk kun er 49m25, så risikerer du at huslejen er beregnet forkert, og muligvis for højt.

Det er derfor en god ide, at slå boligen/lejemålet op i BBR. Det er dit eget ansvar, at BBR-oplysningerne er opdaterede og korrekte.

Se BBR-oplysningerne og antal kvadratmeter her: https://bbr.dk/se-bbr-oplysninger

3 – § 11 i lejekontrakten er svær

Mange vil gerne sikre dem selv bedst muligt, og tilføjer derfor mange betingelser i lejekontraktens § 11. Det kan dog give bagslag.

Vores anbefaling er, at du ikke tilføjer noget til lejekontraktens § 11, medmindre det er strengt nødvendigt. Du risikerer at skrivelsen bliver uigennemskuelig og måske modsiger du endda noget der tidligere er angivet i kontrakten. Mange tilføjer også betingelser, der allerede er omfattet af lejeloven og det er unødvendigt.

Tilføj derfor kun betingelser i § 11, hvis du rent faktisk ved hvad det kan have af betydning for dig.

4 – Vurder huslejen

Har du styr på huslejeniveauet? Mange tror fejlagtigt, at det blot handler om hvad lejere er villige til at gå med til. Det er dog forkert.

Der er forskellige reguleringer afhængig af hvor lejemålet er placeret. Det er derfor en god ide at få professionel hjælp til denne vurdering.
Man risikerer at en for høj husleje indbringes for Huslejenævnet, og inden for første år skal man tilbagebetale dette til lejeren, såfremt Huslejenævnet finder den for høj!

5 – Overvej en istandsættelsesperiode

Vil du have 14 dage efter lejeren er fraflyttet lejemålet, til at kunne istandsætte lejemålet til næste lejer?

Så skal dette tilføjes til lejekontraktens § 11.
Det er vigtigt at huske, da du som udlejer ikke automatisk har en sikret ret til at overtage lejemålet 7/10/14 dage før.

6 – Vandmåler

Er der vandmåler til koldt vand? Ellers må du ikke opkræve aconto for det.

Hvis der er vandmåler således der løbende sker aflæsning, så kan du sagtens opkræve aconto i lejekontraktens § 3.

Hvis der ikke er vandmåler, så kan der ikke opkræves en betaling for vand. Man risikerer derfor, at skulle tilbagebetale det opkrævede beløb.
Alternativt kan du inkludere vand i selve huslejen, men vær opmærksom på, at huslejen fortsat ikke må overstige hvad der lovligt kan opkræves for lejemålet (Se punkt. 4).

7 – Lejemålets stand ved indflytning § 7

Typeformularens § 7 nævner:

“Er/bliver lejemålets stand konstateres ved et indflytningssyn?”

Hvis du udelukkende har ét lejemål, og dermed ikke er storudlejer, så behøver du ikke at lave et indflytningssyn med dertilhørende rapport. Det kan dog være en god ide for både dig og lejeren, så i kan vurdere standen fra start, og ikke senere har forskellige opfattelser af standen ved indflytning.

Vælger du at afkrydse “Ja” i feltet med indflytningssyn, så er du forpligtet til at udføre synet, også selvom du ikke har mere end én beboelseslejlighed.

Kontakt

info@juridisk-it.dk

Information

  • Privatliv & cookie
  • Betingelser

Start her

Se vores gratis værktøjer til din juridiske problemstilling.